Слънчево и до 35 градса в четвъртък

06:30, 02 юли 20 25 1220 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западните и планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали. Ще продължи да духа слаб изтокюгоизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, по-ниски по Черноморието.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 23 25. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста облачност. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 23, на 2000 метра - около 16 градуса.

В петък и събота ще остане горещо и предимно слънчево, но след обяд в повече райони в западната половина от страната ще се развива купеста облачност, втория ден - и купестодъждовна. На места там, повече в събота, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток, втория ден в Западна България - временно северозападен. Максималните температури в северозападната част от страната слабо ще се понижат и събота ще са от 28 до 32 градуса, в югоизточната ще останат до 34-37 градуса. По Черноморието вероятността за валежи е много малка, дневните температури там ще са до 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама