Големите кавички

13:00, 03 юли 20 / Големите кавички 25 5807 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Записи, дронове и дисциплина - големите кавички на месец юни

„Наблюдаваме „Игри на тестове“, не може да затвориш някой въз основа на тест...Начинът на представяне на информацията е некоректен, неговото предназначение е да стресира хората, да ги плаши. На база данните не могат да се направят смислени заключения“. Това заяви директорът на Детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

Той подчерта, че диагноза не трябва да се поставя с PCR тестове, които имат 70% надеждност, а след прегледи от лекар. "Много хора мислят, че диагнозите се поставят в лабораториите и се лекуват в аптеките. Това не е така".

Доц. Атанас Мангъров предупреди, че ако се продължи да се работи по същия начин, с началото на сезона на грипа и настинките здравната система ще блокира.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:36, 07 юли 20

Драги докторе, нали разбирате, че целта е точно такава - здравната система да блокира. И не само това - да се блокират училищата (т.е. образованието), да се блокират масовите мероприятия (т.е. политическите процеси), за икономиката да не говорим... А какво ще кажете за това, че PCR-теста открива не вируса, а фрагменти, частички от вируса?!?!?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама