България настоя пред Гърция за отваряне на границите

17:32, 03 юли 20 25 1665 Шрифт:
Редактор:

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос. Днес той бе поканен в МВнР във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка, съобщават от ведомството.

 Дойков подчерта тежката ситуация на ГКПП „Кулата-Промахон“, образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите. От българска страна бе поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.

Посланик Хронопулос изрази съжаление за ситуацията и обясни, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи. Посланик Хронопулос се ангажира да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина и изрази надежда да бъде намерено бързо решение.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама