ГЕРБ предлага Пламен Младеновски да оглави КЕВР

20:09, 03 юли 20 25 2459 Шрифт:
Редактор:

Пламен Младеновски е предложението на ГЕРБ за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. В момента той е директор на дирекция "Електро- и топлоенергетика" в регулатора. Той е и единствената номинация за председател на комисията, чийто състав трябва да бъда обновен с още четирима нови членове заради изтеклия им мандат

За двете места за комисар, отговарящ за енергетиката, са предложени двама от сегашните ѝ членове – Владко Владимиров е номиниран от депутата Валери Симеонов, а Евгения Харитонова от ГЕРБ, съобщи БНР.

Освен нея за този пост партията предлага също Георги Добрев, работещ в Български енергиен холдинг, и Валентин Терзийски, който в момента е в ръководството на „Топлофикация-София“.

Бивш директор на дружеството е предложението на „Воля“ – Кремен Георгиев.

Освен за енергетика ГЕРБ е предложила Георги Добрев и за икономист на регулатора заедно с Любомир Дреков, бивш кмет на столичния район „Лозенец“.

Един от предишните директори на „Булгаргаз“ – Любомир Денчев, е предложението на БСП. Те са направили и единствената номинация за единственото място за комисар във водния сектор – това на досегашния член Димитър Кочков.

Кандидатите за председател на регулатора и бъдещите комисари ще бъдат изслушани в парламентарната енергийна комисия следващия вторник.

Очаква се техните имена да бъдат гласувани от Народното събрание още следващата седмица.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама