Прокуратурата назначи охрана на журналиста Николай Стайков

10:32, 04 юли 20 25 1983 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

С постановление на наблюдаващия прокурор по образувана преписка в СГП е назначена физическа охрана от органите на МВР на журналиста Николай Стайков, предаде bTV.

Оценката на прокуратурата е, че домът на Стайков е бил обект на хулигански действия, а заплахите в телефонните обаждания са негово възприятие. "Предприетите действия са с оглед изявленията на Стайков, направени в
публичното пространство относно това, че поради професионалните му ангажименти като граждански активист, жилището му е станало обект на хулигански действия. Същият е възприел като заплахи и телефонни обаждания", се казва в съобщението на градската прокуратура, пише "Дневник."

Разкритията на бизнесмена Илия Златанов за рекет и принуда продължават

В момента Стайков е част от Антикорупционния фонд и продължава да се занимава с разследваща журналистика. Той е  автор на разследването "Осемте джуджета", което разкрива мрежа за влияние и кражба на бизнеси, в които е намесена българската прокуратура. Вчера организацията "Репортери без граници" настоя за осигуряването на полицейска защита за Стайков заради получените от него заплахи.

Кой и защо тормози разследващия журналист Николай Стайков?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама