Александър Ненков: Напрежението в институциите идва от президента

17:40, 04 юли 20 / Политика 25 4095 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Президентът се свежда до един обикновен критикар. А напрежението между институциите идва именно от Румен Радев и с падането на рейтинга му се увеличава и агресивното му говорене. Обединителят на нацията в един момент се оказа и говорител на онеправданите, на тези, които днес прокуратурата преследва", заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3. Коментарът на Ненков е относно последните изказвания на президентът Радев.

Президентът ще публикува чата с Бобоков, ако Гешев не го направи

Президентът трябва да прецени дали Пламен Узунов като негов секретар трябва да подаде оставка, смята Ненков и допълни, че в ГЕРБ само за съмнения хора са подавали оставки. "На Радев му се иска да бъде на мястото на Борисов, но явно още не е достигнал до нужното ниво", заключи той.

Ненков изтъкна голямото значение на закупуването на американските изстребители Ф-16. Покупката на Ф-16 и опитите на страната ни да се присъедини към Чакалнята на Еврозоната показва, че България не смята да се отклонява от евроатлантическата си ориентаци. "България няма абсолютно никакво намерение да се отклонява от пътя на Евроатлантическата си интеграция".

Относно Цветан Цветанов той отбеляза, че "Много сърце и душа е дал Цветан Цветанов за партията. Не ми харесва, че с последните си изказвания се опитва да омаловажи работата на другите хора в партията". Ненков се чувствал обиден от думите на Цветанов спрямо ГЕРБ.

По-рано днес президентът Румен Радев посети националната спортна база "Белмекен" и се запозна с условията за подготовка на спортистите. Там той заяви, че е "притеснен за начина, по който се управлява пандемията и отбеляза, че многократно е призовавал да има план за безопасно и управляемо излизане от кризата, но това не се е случило". От своя страна Александър Ненков заяви, че държавата се е справила добре с навременните мерки. "Надявам се да не се наложи отново да се затягат мерките. Целта е плавно да минаваме през пандемията".

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 05:05, 06 юли 20

тоя дето говори против президента или е луд или или има корона вирус в мозъка и вече се е оцъклил !но облизването на задното отверстие на бойко няма да го излекува !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама