Министър Младен Маринов поздрави служителите на МВР по повод професионалния им празник

11:10, 05 юли 20 25 2337 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 05 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

"Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм  убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР" - се казва в обръщението на министър Маринов. "Чест е за мен да Ви поздравя със 141-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във времето извървяхме нелекия път на утвърждаване и обновяване, но съхранихме своята мисия – в името на закона и на обществото.", каза още той.

Тази година ръководството на МВР взе решение да отмени всички публични събития, които традиционно съпътстват професионалния празник. В петък министърът, политическият кабинет и главният секретар на МВР положиха венци и се поклониха пред паметника на служителите, загинали при изпълнение на дълга си. Няма да се проведат традиционната церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин и церемонията за награждаване на служители, показали високи професионални резултати.

Миналата година празникът бе отбелязан с впечатляващи демонстрации из алеите на Борисовата градина. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама