Венецуела чества 209 години от обявяването на своята независимост

09:15, 05 юли 20 / Свят 25 2192 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Националният празник на Венецуела е Денят на независимостта, обявен на 5 юли 1811-а година, когато Националният конгрес (парламент) провъзгласява независимостта на страната. Венецуела е испанска колония от 1546-а гoдина. На 19 април 1810-а година избухва народно въстание в Каракас, което прераства във война за независимостта на страната, завършила на 22 септември 1830-а година с отделянето на Венецуела от Велика Колумбия.

Днес венецуелският народ носи духа на Симон Боливар, докато се стреми към демократичен преход от авторитарно управление, което се подтиква от нечестиви чужди интереси, които предизвикват репресии и корупция. Тази борба за свобода и демокрация няма да приключи, докато целите й не бъдат реализирани.

Парадът за Деня на независимостта в Каракас или Съвместният гражданско-военен парад на 5 юли е един от най-големите в Америка. Другият празник на независимостта е на 19 април. На тази дата през 1810-а година с народно въстание в Каракас започва войната за независимост на Венецуела от Испания.

Заради разпространението на коронавируса COVID-19 правителството на Венецуела въведе извънредно положение в страната и затвори всички граници на страната (сухопътни, морски и въздушни). Въведена е пълна забрана за влизането на чужденци, с някои изключения. Забраната за търговски полети е до 12-и юли, но правителството може да удължи срока й след анализиране на ситуацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама