Тръмп: САЩ побеждават нацизма и свалят комунистите

07:59, 05 юли 20 / Свят 25 1856 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В миналото САЩ побеждават нацизма и свалят комунистите, сега те са изправени пред задачата да победят „радикалната левица“ в страната. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в събота, изказвайки се в Белия дом по време на събитието Salute to America 2020 в Деня на независимостта.

"Американските герои побеждават нацистите,свалят ги, свалят и комунистите, спасяват американските ценности", казва той.

"Сега сме в процес на победа над радикалната левица, марксистите, анархистите, подстрекателите, мародерите и хората, които в много случаи сами по себе си абсолютно не разбират какво правят", заяви Тръмп.

Според критици с речта си Тръмп отново прояви политиките на идентичността на белите хора. Най-голяма част от обръщението му имаше за цел да заклейми нападенията срещу историческите паметници през изминалите седмици.

"Ядосаните вандали се опитват да съборят статуите на нашите основатели, да ограбят най-свещените ни паметници и да развихрят вълна от насилие в нашите градове. Няма да бъдем тиранизирани, няма да бъдем унижени. Няма да ни сплашат злите хора. Няма да стане”, заяви той.

САЩ отбелязват Деня на независимостта

Припомняме, че САЩ счупиха “световния рекорд” за новозаразени на 4 юли - 57 683. Заради това честванията бяха частично отменени или променени в почти 40 щата.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама