Бойко Борисов инспектира и откри обходния път на Поморие

10:30, 05 юли 20 25 3466 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов пристигна в област Бургас.

Инспекцията на Борисов по Черноморието, започна с оглед на разширението на модернизираната пречиствателна станция за отпадни води в Китен. С него са и министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Борисов официално ще открие обхода за Поморие - последния лот от четирилентовото трасе от Бургас за Слънчев бряг. Така всички пристигащи на летище Сарафово, ще достигат до най-големия ни курортен коплекс без да влизат в Поморие.

Снимка: Правителствен пресцентър

Снимка: Правителствен пресцентър

Министър-председателят изтъкна, че работата на правителството е видна с изграждането на ключови инфраструктурни проекти в страната. Премиерът обяви, че днес ще бъде пуснат обходния път на Поморие, а следващата седмица трябва да започне строежът на Северния обход на Бургас, което ще даде възможност от София до Слънчев бряг да се пътува без светофар.

Участъкът, който ще бъде пуснат днес, е с дължина 5.8 километра и е последния етап от модернизацията на пътя Бургас-Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение ще бъде изнесено извън Поморие, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха. Ограничението на скоростта е 70 км/ч.

Обходният път на Поморие е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20.6 млн. лв. В официалната програма е и откриването на разширената модернизирана пречиствателна станция в Китен.

"Няма да коментирам и да влизам в ченгеджийските номера на Радев. Това е неговата роля - да се разходи някъде, да каже нещо и на другия ден да ме питате. Пожелавам му хубава неделя, нека се опита той да обединява, не да разделя. Българския бизнес не заслужава такова отношение", заяви Борисов по повод вчерашно изказване на президента по адрес на първия министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама