Стоян Мавродиев се завръща към консултантския бизнес

15:54, 07 юли 20 25 2350 Шрифт:
Редактор:

Стоян Мавродиев, който през април загуби поста си на главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие, се завръща към консултантския бизнес. Това може да се съди от името и предмета на дейност на регистрираната в края на юни "Дженезис адвайзори сървисис", чийто едноличен собственик е той, съобщава "Капитал".

Управител на дружеството пък е приближен на Мавродиев - Ангел Джалъзов, който бе зам.-председател на Комисията за финансов надзор по времето, когато регулаторът беше ръководен от Мавродиев, а след това и директор на две от дъщерните дружествата на банката.

Изданието припомня, че според официалната биография на Мавродиев, в средата на 90-те години на миналия век той е правен и данъчен консултант в "PriceWaterhouse България", а после основава "Юнайтед консултинг" и до навлизането му в политиката е управляващ съдружник и в други сателитни дружества. Сега акционери в "Юнайтед консултинг" и са дружества от Обединените арабски емирства, а за действителни собственици са посочени кипърски граждани.

Сега според официалния предмет на дейност "Дженезис" ще се занимава с пространен списък консултантски дейности, като не се знае дали и този път ще се търси партньорство с чуждестранна консултантска компания.

Как Мавродиев сам се назначава за шеф и си вдига заплатата

Фирмата е регистрирана в апартамент на Мавродиев в "Лозенец", придобит от един от основателите на СИК - Румен Николов-Пашата.

Мавродиев бе освободен по указание на премиера Бойко Борисов в разгара на кризата с коронавируса след като държавната банка, която би трябвало да подпомага малки и средни фирми, отпусна поредният скандален заем - 75 млн. лв. на фирма, свързана с колекторската "С.Г. груп".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама