Задържаха украинец, опитал да прекара нелегално псевдоефедрин през "Калотина"

16:35, 07 юли 20 25 1942 Шрифт:
Редактор:

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 3 от НК, съобщиха от прокуратурата.

На 06.07.2020 г., на Митнически пункт Калотина, на трасе „Входящи товарни автомобил“, от Сърбия в България пристигнал товарен автобус „Мерцедес“, управляван от украинския гражданин – С.Ш.

Превозното средство било селектирано за рентгенов контрол и щателна митническа проверка, в хода на която служителите установили, че на различни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи множество таблетки с активно вещество псевдоефедрин. В отделен чувал е имало голямо количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество. Въпросният компонент – псевдоефедрин, е прекурсор за производство на метамфетамин.

Задържаха златни накити за 110 000 лв. в камион на "Дунав мост"

Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за срок до 72 часа.

Снимка: Агенция "Митници"

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което предстои да бъде разгледано от съда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама