Адвокат: Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков отказва да съдейства на разследването

09:35, 09 юли 20 25 1901 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия Кристиан Николов е, че той е готов да съдейства на разследването се оказват някаква шега. Поведението му до този момент е коренно противоположно на заявеното. Искам да отбележа, че отказът му да участва в определени следствени действия - в експертизи, да дава сравнителни материали и други подобни неща, е негово право. Той може да откаже да съдейства и да не говори до края на процеса”, заяви пред Нова телевизия  адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

Oставиха в ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Защитникът коментира дали е станало ясно защо Николов не е спрял на светофара, на който се случи фаталният инцидент. „От досегашните данни по делото има информация, че непосредствено преди светофара той се е движил с определена скорост. Малко преди това, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се увеличава макар и малко. Няма действия от страна на обвиняемия да е предприел спиране”, допълни Менков. 

Адвокатът каза още, че пробите на обвиняемия са потвърдили наличието на четири наркотични вещества. „Доказано е, че употребата на три от наркотичните вещества се е случила в рамките на 24 часа преди случилото се”, разясни защитника. 

Към момента на извършване на деянието няма данни Кристиан Николов да е бил невменяем. „Може би една от предпоставките или предположенията той да откаже да участва в съдебно-психиатричната и психологична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде изготвена и без той да дава изявления пред вещите лица”, смята Менков. 

Според защитника на семейството на журналиста за деянието обвинението предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама