Връщат част от мерките: Затварят стадионите и дискотеките на закрито

12:22, 09 юли 20 25 5811 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Връщат част от мерките заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев. „Преминахме критичната точка от 200 души. А през следващите дни не очакваме да спаднат бройките, даже може да има и ново увеличение“, посочи той.

Новите мерки влизат в сила от утре. Цялата заповед може да видите тук.

Нов антирекорд: 240 нови случая на COVID-19 за денонощие

Какво се променя

Затварят се нощните заведения на закрито. Посещенията в баровете и дискотеките, които имат открити пространства, ще стават при заетост от 50% и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Забранява се и публиката на стадионите. Всички колективни и спортни мероприятия със състезателен характер на закрито също ще се провеждат без публика.

Забраняват се и групови празненства за над 30 души на открито и закрито – в това число влизат сватбите, баловете и кръщенетата.

Засилва се и контролът за спазване на мерките в заведенията и магазините. Всички останали противоепидемични мерки, въведени до момента в страната, остават в сила.

Футболисти и фенове на Локомотив (Пловдив) са с коронавирус

Ядосан до крайна степен

Ананиев коментира футболната среща между ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) за Купата на България на 1 юли, където държавата разреши присъствието на по-голям брой фенове - повече от 10 000. Вчера стана ясно обаче, че фенове и футболисти на пловдивския тим са заразени с COVID-19.

Аз напуснах стадиона, след като видях накъде отиват нещата и то ядосан до крайна степен. Ние гласувахме доверие на българските граждани, ама щом не става, веднага предприемаме мерки“, обясни здравният министър.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама