Симеонов иска шефът на НСО лично да определя кой да бъде охраняван

11:33, 09 юли 20 / Политика 25 1641 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Законът е над всичко и над всички и не може да има недосегаеми. Никой не е застрахован и имунизиран - ако е извършил престъпление или има данни за такова, то трябва да бъде проверяван. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който единствен до момента от всички в парламента коментира влизането на прокуратурата в президентството и скандалите с НСО, съобщи „24 часа“.

Президентът Радев: Пеевски и Доган не трябва да се охраняват от НСО

Още другата седмица от НФСБ ще внесат законови промени, с които да се промени начинът на определяне кой да бъде охраняван от НСО. „Решението трябва да се взема лично от шефа на НСО, за да носи лична отговорност“, категоричен бе Симеонов. Той обясни, че законовите промени са консултирани с партньорите от ГЕРБ.


Снимка: БГНЕС

„Решението на комисията по отношение охраната на Доган няма никъде особено мнение от шефа на НСО или различно от това на цялата комисия“, разказа Борис Ячев, който е шеф на комисията за борба с корупцията в парламента.

Христо Иванов "акостира" край имението на Доган, посрещна го охрана

„Законодателно най-правилно е ДАНС и службите да предоставят информация, но шефът на НСО да определя кой и при какви условия да бъде охраняван, за да носи отговорност. Трябва да има лична отговорност, за да няма залягане и прикриване зад колективната отговорност“, коментира Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама