ГЕРБ: Олигарсите са основните сценаристи и режисьори на Радев

08:20, 11 юли 20 / Политика 25 2147 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Протестиращите в защита на правителство изразиха своята позиция снощи мирно и тихо, става ясно от брифинга на ГЕРБ в Централната на партията.

"Отговорността за вчерашните протестни безредици е лично на президента Радев.", каза депутатът от ГЕРБ Тома Диков.

Радев: Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания

"Групите се опитаха да разбият полицейския кордон - изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат свой генезис и своята подкрепа, далеч от пределите на нашата страна, топла държава."

От партията показаха снимки, изобразяващи хулиганските прояви, които са срещу кабинета

Заместник министър-председателят на партия ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че "няма да допуснат гражданска война, дори да има шанс да я спечелят".

Депутатът Тома Биков изтъкна, че никои не би спечилил от това. "Нито един гражданин, който се е движил в рамките на закона не печели от подобни събития", добави Биков. Още снощи призовахме Радев да отправи призив към хората, които вандалстват в София, той отказа да го направи. Вчера той не нарече мутри членовете и симпатизанти на ГЕРБ, а ги нарече страхливи хора. Огромната част от тези хора бяха членове на ГЕРБ, към тях се присъединиха и симпатизанти, нито са доведени със страх, нито са принуждавани да дойдат. Радев вече носи цялата отговорност за това, което се случи, каза Биков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама