Христо Иванов: Пеевски контролира МВР, Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен

09:33, 12 юли 20 / Политика 25 2405 Шрифт:
Редактор:

Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест. Това пред bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след напрежението в парк "Росенец" заради масовото плажуване на брега на парка в събота.

„Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха“, каза Иванов.

Протестът на Росенец в снимки

„Наложи се да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема. Моят извод от цялата тази организирана заблуда е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви той.

ГЕРБ не контролира МВР, то се контролира от Делян Пеевски. Трябва да се провери дали тези хора не са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски“, категоричен бе Христов.

„Когато Борисов се криеше и видя, че кордонът се скъса и че планът на Пеевски да предизвика поредното етническо противопоставяне не сработи, почна да ми звъни по телефона и да търси начин да излезе от ситуацията като иска оставката на шефа на полицията“, разказа още Христо Иванов.

Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“, допълни той.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:32, 12 юли 20

Абсолютно вярно. Планът им беше за етнически сблъсък..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама