Христо Иванов препоръча на Борисов да си вземе почивка

08:37, 13 юли 20 / Политика 25 1995 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Борисов е изпаднал в много тежка загуба на връзка с реалността, живее в някакъв конспиративен свят и му е време за почивка. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на БНТ.

По думите му трябва да има предсрочни избори и настоящето управление да бъде променено"Ние сме готови за предсрочни избори. Има гражданско надигане, сигурен съм че ще доведе до преструктуриране", каза Иванов. Според него близо половината субекти в следващия парламент ще са нови играчи.

Социологията в България е част от пропагандата на правителството, както и на управляващите, включително и БНТ, затова генералният директор на телевизията Емил Кошлуков трябва да подаде оставка, заяви Иванов.

Протестът на Росенец в снимки

Той обяви, че акцията в парк "Росенец" е поредица от действия този казус да бъде разплетен... Това е част от наша дългосрочна стратегия и ние атакуваме поредица от решения на властите, които спират достъпа на български граждани до българския бряг...Отидохме там като хора, които посещават брега и българска държавна земя, а не да дразним НСО", увери съпредседателят на "Демократична България".

Четвърти ден протести в София

Съпредседателят на "Демократична България" обяви, че на улицата излизат хора, които не са част от обичайните политизирани групи хора, а виждат следващата зима като изключително труден период за себе си. Те виждат, че държавата се е превърнала в една бухалка.

Той бе категоричен, че обединение с премиера Бойко Борисов няма как да има, защото това означавало обединение с Пеевски. Обединение може да има на широка принципна основа, за да спрем главния прокурор Иван Гешев и да реформиране Висшия съдебен съвет, допълни Христо Иванов.

Политикът поиска оставката на финансовият министър Владислав Горанов, заради липсващите такси на Васил Божков и заради това, че Лукойл продължава да бъде монополист в сектора с горивата. "Затова политическа отговорност не беше понесена."

Христо Иванов обяви, че българската прокуратура се превърнала в политически играч. "Работа на политиците е да оказват натиск на прокуратурата да си върши работата. Съдът е този, който трябва да бъде независим", каза той и настоя прокуратурата да бъде изведена от съдебната власт. "Това, което виждаме, е зверско беззаконие от страна на прокуратурата и Гешев трябва да си ходи. След като той си замине, прокуратурата трябва да бъде реформирана радикално", настоя бившият правосъден министър.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Калин 19:01, 13 юли 20

Христо Иванов няма качества да управлява и го е показал не веднъж, не правете грешка да го избирате.

2 Тошо 09:27, 14 юли 20

По тази логика Ицо Иванов трябва направо да се пенсионира от политиката

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама