Асим Адемов: С надуваема лодка ще надуем само рейтингът на ДПС

10:00, 13 юли 20 / Политика 25 1804 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов изказа мнението си за отношенията между партиите ГЕРБ и ДПС, след последните скандали в държавата и протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

 

„Какви са отношенията между ГЕРБ и ДПС? Тема, по която се говори какво ли не, а ДБ и моят колега от групата ЕНП в европейския парламент Радан Кънев, обвиняват ГЕРБ, че  са поставили в услуга на ДПС.

Антикорупционната група в ЕП обсъжда сигнал на Радан Кънев за ситуацията в България

Като член на ГЕРБ, като етнически турчин, никога нечленувал в ДПС, като евродепутат от ГЕРБ, ще изкажа мнението си за отношенията между ГЕРБ и ДПС. Както казах, никога не съм членувал в ДПС и никога не съм крил критичното си отношение към тази партия, но и никога не съм казвал, че членството в тази партия е престъпление. Заради това отношение съм бил и наказан след като бях уволнен като директор на училище по политически причини от функционери на ДПС през 2013“, припомня Адемов.

Протестиращите на плаж "Росенец"

„Има много хора, които подкрепят тази партия, както и много повече, които не я одобряват и искат да ограничат влиянието й. Но през годините, през които се занимавам с политика, разбрах че влиянието на ДПС няма да се ограничи с методите на ДБ. С такъв десант по плажовете, съпоставим с историческото си значение за човечеството само с десанта в Нормандия, ДБ няма да намалим тежестта на ДПС в обществото ни“, смята евродепутатът.

ДБ повтаря методите на АТАКА и освен да вдигне рейтинга и на двете партии, друго няма да постигне. Призовавам ДБ и всички партии, които желаят да намалят тежестта на ДПС, да правят това, което прави ГЕРБ. След създаването си ГЕРБ успя да привлече хиляди членове и симпатизанти от смесените райони, сред етническите турци, сред мюсюлманските среди. Защото успя да даде сигурност и увереност на тези хора, че освен ДПС, вече има и друга партия, която ще защитава техния интерес и техните права. Днес ГЕРБ имат стотици, стотици общински съветници, кметове на кметства, кметове на общини, депутати и евродепутат!

Днес ГЕРБ е единствената партия, която опонира на ДПС в смесените райони. Днес ГЕРБ получава подкрепата на близо 100 хиляди гласоподаватели от смесените райони! На нашите критици от ДБ и на моят колега Радан Кънев искам да кажа, че ако ГЕРБ не присъстваше в смесените райони, една огромна част от тези общински съветници, кметове и гласоподаватели щяха да гласуват за ДПС и тяхното влияние щеше да е още по-голямо.

 И в този смисъл искам да попитам ДБ колко съветници, кметове, депутати и членове имат те в смесените райони? Какъв принос са дали те, за да се ограничи тежестта на ДПС? Тази работа с десант с надуваеми лодки няма да стане. С надуваема лодка само ще надуем рейтинга на ДПС. Тази работа няма да стане само с мускули, трябва и нещо друго“, категоричен е българският евродепутат Асим Адемов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама