Големите кавички

14:30, 13 юли 20 / Големите кавички 25 6152 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (6 - 10 юли)

"Имунитетът на президента не означава само, че той не може да бъде арестуван. Имунитетът на народния представител не означава само, че той не може да бъде арестуван. Става дума за неприкосновеност на институциите. Ако ти можеше да влезеш в президентството, можеш да влезеш и в парламента, както през 1945 година беше изведен Никола Петков за последен път.

Този каскет, който ни демонстрира, че все едно сме 1945 година, трябва да бъде страхотна сигнална лампа...Всеки може да бъде застигнат. Защитата на държавните институции и конституционния ред трябва да ни води и да стоим заедно зад тях. Нека да успеем да отстоим конституционните основи на държавата. След 2-3 години, ако успеем да постигнем това с действия за реформа на прокуратурата, с осуетяване на възможността за появата на нови гешевци, ще бъде добър урок, но и голяма крачка напред за нашата нация в отстояване на демократичните ценности...

Не може да не можеш да прецениш трябва ли да влезеш в президентската институция по този начин. Какъв си ти, бе? За какъв се мислиш? Какво като си събрал 100 прокурори, на които плащаш заплати или определяш кариерата? Всичко е временно на този свят. Всеки прокурор, съдия или друг човек трябва да знае, че в един момент остава сам с това, което е свършил. Сам с каскета си." Коментар на лидера на ПП "Движение 21" Татяна Дончева по повод прокурорската акция в Президентството и последвалото политическо и обществено напрежение.

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 23:07, 13 юли 20

О, Татяно ти съвсем изпростя!!!

2 Анонимен 07:02, 14 юли 20

Относно коментар n

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама