Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

16:09, 13 юли 20 25 2332 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, съобщи БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над 100 случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица държави предприеха допълнителни мерки.

77 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие

От сряда на българско-гръцката граница влизането в Гърция ще се осъществява единствено с негативен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването. От южната ни съседка, която традиционно приема хиляди нашенци през сезона, увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани внимателно. Ако бъде установено, че сред тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани предвидените в закона санкции.

Страната ни остана и в „червения списък“ за пътуване до Норвегия. Сънародниците ни, влизащи на територията на страната, се поставят под домашна карантина за 10 дни. А до 11 август Финландия удължи граничните ограничения за България.

Служител в президентството е с COVID-19

Още от 9 юли всички български граждани подлежат на задължителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дена от датата на пътуването. А преди няколко дни и властите в Литва препоръчаха 14-дневна карантина спрямо пристигащите от България граждани. 

Според официалната статистика към днешна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 7252, от които активните са 3665. За последното денонощие новорегистрираните заразени са 77 души, установени от 1198 направени PCR тестове. Хоспитализираните пациенти са 535, от които в интензивно отделение се намират 33 лица. Общият брой на излекуваните е 3319. Починалите, при които е установена коронавирусна инфекция са 268.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама