Борецът Николай Щерев почина от коронавирус

13:07, 15 юли 20 25 2983 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият национален състезател по борба Николай Щерев, син на българската легенда в този спорт Симеон Щерев, е починал след усложнения от коронавирус. Щерев бе на 33 години и все още практикуваше професионално борба. Трагичната новина е съобщил президентът на клуб по борба "Левски" Александър Томов, предаде "24 часа". 

На 19 юни стана ясно, че Николай Щерев е настанен във ВМА в тежко състояние и на апаратно дишане след усложнения заради коронавируса. В края на юни Симеон Щерев разказа, че синът му дълго време е пренебрегвал симптомите и е продължавал да тренира, което е довело до тежкото му състояние. 

Синът на Симеон Щерев е в тежко състояние с коронавирус

В края на юни Симеон Щерев разказа, че синът му дълго време е пренебрегвал симптомите и е продължавал да тренира, което е довело до тежкото му състояние. Самият Симеон Щерев и съпругата му също бяха приети в болница, след като се инфектираха с COVID-19, но бързо се подобриха и бяха изписани. „Той потърси лекарска помощ, когато не можеше да диша. До последно е тренирал на високи обороти, не бива да се получават такива неща. Той изтърва положението, продължил е да тренира интензивно и е подценил ситуацията", коментира Симеон Щерев пред Нова на 29 юни, припомнят от БГНЕС. 

Николай Щерев дълги години бе национал в двете най-тежки категории на свободната борба. През 2011 година той бе отличен със златния пояс "Дан Колов" на престижния международен турнир "Дан Колов - Никола Петров". Държавен шампион от 2018 година. 

Премиерът Борисов също изрази съболезнованията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама