И трите варианта за оставка са лоши за държавата, смята Дончев

18:00, 15 юли 20 / Политика 25 1938 Шрифт:
Автор:

Три са възможните варианти на този етап:  Правителството остава, подава оставка или се реализира друг кабинет в рамките на този парламент. Това заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев, с което потвърди излязлата по-рано информация, за спешна среща при премиера Борисов.

"Кой ще бъде вариантът, ще стане ясно след съвета в Брюксел тази седмица, добре е да мине и вотът на недоверие", допълни той.

"Трудно е решението. Иронията е, че от партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, тъй като не са структурирани нови проекти, а ние сме готови винаги за избори. Държавният интерес е съвсем друг", каза още Дончев и допълни, че му е неприятно да го виждат в ролята на някой, който е сграбчил властта и не я пуска. 

На въпрос дали той ще изпълнява функциите на министър-председател при избиране на вариант за експертно правителство заяви: "Не бих искал да приличам на премиера Орешарски, отговорността се носи от лидера на партията, спечелила изборите. Няма предпочитан вариант и взето решение. Всички варианти са лоши".

"Всички трябва да слушаме какво се чува от площада, какво казват готините млади хора, а не лидерите на партии. Този път успяхме да ги ядосаме", призна си вицепремиерът. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама