"Атака" прави конкурс за депутати с есе

19:56, 15 юли 20 / Политика 25 3135 Шрифт:
Автор:

Партия Атака на предстоящите избори и от тук на там във времето ще работи за каузата „За Православна България”! Кандидатите за народни представители ще бъдат определени с конкурс на страниците във Фейсбук „Атака – За Православна България” и „Volen Siderov” и по Алфа ТВ. Това заяви в социалните мрежи лидерът на партията Волен Сидеров.

Той уточни, че ще се кандидатства с автобиография, диплом за завършено образование и собственоръчно написано есе на тема „Как виждам Православна България, като модел за развитие на Родината ни във всички области на живота”.

Сидеров обещава, че една трета от кандидатите ще бъде определена за богослови, православни духовници и такива от другите традиционни вероизповедания - католицизъм, протестанство, ислям, които подкрепят принципите, заложени в ценностната система на Православието, която е в основата и на тяхната ценностна система.

Сидеров против Хипократовата клетва - иска лекарите да се кълнат в Христос

"Всеки кандидат ще бъде определен на база обявените критерии, обективно и напълно прозрачно за цялото общество. Всички, които бъдат определени за кандидати за народни преставители, ще положат обет върху Библията, текста на който ще бъде предложен от нас за обсъждане от всички, които подкрепят каузата за Православна България в по-горе цитираните фейсбук страници. В основа на текста на този обет ще бъде ценностната система на Православието, примерен текст на обета ще ви предложим за дискусии в следващите дни, като той ще бъде съобразен със защита на интересите на всеки, чиято родина е България и на народа като цяло, защото е казано не напразно „Глас народен, глас Божи”. Не можем да кажем, че обичаме Бога ако не обичаме най-бедните, най-страдащите, най-уязвимите наши братя и сестри в обществото. Текста на обета, който ще ви предложим ще бъде и едно допитване до вас с което вие ще може да дадете съвет с какво да бъде допълван. С този обет ние целим да внесем повече отговорност и ангажираност на бъдещите народни представители и пред Бога, за да може да постигнем заедно всички каузата За Православна България, която е единствено спасителна за родината ни в сегашната безпътица, водена в последните 30 години!", пише Сидеров.

"Мисля, че всички трябва да сме осъзнали истината, че революциите не водят до нещо трайно и добро както и смяната във властта на една партия с друга постоянно, без нито една от тях да има ясна представа и ценностна система за развитие на България за следващите поне хиляда години. Такива смени нищо не променят! Надявам се всички ние с вас сме си извадили изводи от своите грешки и така сме еволюирали до там, че да разбираме съвършенството и важноста на Православната ценностна система! Това ще даде възможност, да помогнем на всички, независимо от партийна, етническа, верска и друга принадлежност, да осъзнаят простата истина, че Православната ценностна система ни повежда по път на съграждане! Този път ще доведе до това всички ние, чиято родина е България без изключение, заедно да създадем и живеем в атмосфера на истина, любов истинска, правда, братолюбие и държавата да подкрепя всяка добра инициатива на хората, като единствен критерий, защото е добра и носи развитие за един по-добър и хармоничен живот на бъдните поколения! Бог да ви благослови и да даде да успеем всички заедно, за да пребъде България във вечността с любов и за слава на Единосъщната и Животворяща Света Троица! Амин", допълва още лидерът на "Атака".

Всеки одобрен кандидат ще бъде поканен на събеседване, и по този начин ще бъдат определени кандидатите за народни представители на патриотичната формация.

TOPNOVINI.BG припомня, че "Атака" вече не е част от коалицията "Обединени патриоти". След местните избори Волен Сидеров подаде оставка като депутат, за да заеме поста си на общински съветник в СОС.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 E.BRIGADIRA 22:25, 20 авг 20

Не подаде оставка като народен представител "за да заеме мястото си в СОС като общински съветник", а защото не виждаше смисъл да остава в парламент, който не работи за българските интереси. Първо подаде оставка от парламента и след това се проведоха изборите за местна власт, на които той се кандидатира и беше избран за общински съветник в СО. Недейте да лъжете и да изкривявате информацията. Срамота!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама