Коалицията ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата

09:45, 16 юли 20 / Политика 25 2760 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този съства ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата", заяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

"Ще обсъдим вота на недоверие. Ще се занимаем с промени в състава на кабинета след преодоляването на вота на недоверие в Народното събрание", добави Симеонов.

"Вотът няма да мине, но промени ще има", лаконичен беше в изказването си Красимир Каракачанов.

"България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много", заяви премиерът Бойко Борисов.

"Така или иначе предстоят много тежки месеци, виждате и броя на починалите се вдига. България е единствената държава, която отрече пандемията от коронавируса. Другите затягат мерките - Великобритания, Франция. Идват много тежки времена, обясних на колегите, че сега едни хора са недоволни от едно, други от друго. Като гледам лицата на протестите, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Те са управлявали. Ноември, декември, януари и февруари ще бъде тежка икономическа криза, не по силите на една партия, коалиция да премине през това бурно море. Ще обмислим и ще направим огромен ремонт на кабинета. В чий ръце ще гръмне кризата, ще пострада народът, ще пострадат огромни маси, и го казвам с огромна народ към хората, към държавата. Кой от тези на площада е по-опитен и знаещ от нас?", заяви още Борисов.

В сградата на Министерския съвет се проведе коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

Стана ясно, че коалиционните партньори от "Обединените патриоти" са останали изненадани от решението на Борисов да махне от кабинета Владислав Горанов, негов финансов министър вече два мандата, вътрешния министър Младен Маринов и икономическия министър Емил Караниколов, който е от квотата на ОП.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров са научили от медиите за решението на Борисов да им поиска оставките.

Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

Очаква се ГЕРБ и "Обединени патриоти" да обсъдят план за стабилност на държавата.

“Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии да се договори какво ще се прави през останалите месеци, никой не може да се справи сам”, коментира премиерът Бойко Борисов. Той отбеляза, че "Обединени патриоти" са ясният им партньор в управлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама