С немския посланик подготвяме медиен закон, обяви Борисов

13:41, 16 юли 20 / Политика 25 1811 Шрифт:
Редактор:

Имаме прекрасен посланик на Германия у нас. С него работим добре. Сега заедно подготвяме медиен закон. Да няма никакви съмнения в чистотата на медийната ни среда, за да няма след това никакви коментари по темата. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с министъра на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, която е и председател на Християндемократическия съюз. На нея присъства и Кристоф Айххорн, посланик на Германия в България.

Военният министър на Германия пристигна у нас днес и беше посрещната с официална церемония пред Министерството на отбраната.

Борисов: Много ми е мила държавата, не ми се иска от глупост да се разруши

От своя страна Анегрет Крамп-Каренбауер обяви, че е удоволствие за нея да бъде в България. Тя благодари, че страната ни е подкрепила Германия в продукцията на защитни облекла и маски за коронавируса. "Това много ни помогна", каза немският военен министър. "Тази подкрепа показа, че сме надеждни и добри партньори. Това сътрудничество ни е още по необходимо занапред, защото само заедно можем да преодолеем последсвията от кризата", заяви Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от dir.bg.

В рамките на разговора са били обсъдени приоритетите на Германското председателство на Съвета на ЕС, както и европейското сътрудничество в Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Премиерът Борисов пожелал успех на Германия в изпълнението на всички цели през следващите шест месеца.

Меркел намекна кого възприема като наследник

По време на срещата министър-председателят Борисов заявил, че солидарността трябва да остане водеща в усилията на Европа за справянето с новите заплахи пред сигурността. "Основен приоритет и за България като член на ЕС и на НАТО е укрепването на устойчивостта, не само в икономическо и социално отношение, но и във военно", подчертал Борисов. Българският премиер е бил категоричен, че в период на безпрецедентна криза за Европа и света страната ни продължава да изпълнява всичките си ангажименти, поети по линия на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

В хода на разговора министър-председателят изтъкнал, че България остава ангажирана с изпълнението на отговорностите си, свързани с развитието на Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната, включително и по отношение на разходите за отбрана. "В европейски план очакваме амбициозен бюджет за Европейския фонд за отбрана като ключов механизъм за развитие на изследователската и индустриално-технологичната база на Европа, намаляване на зависимостите и постигане на стратегическа автономност", посочил още премиерът Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама