Ново 20: НАП ще отговаря за регулацията на хазарта

16:35, 16 юли 20 / Политика 25 2309 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Националната агенция за приходите ще отговаря за регулацията на хазарта, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента. С това управляващите се отказват от идеята Комисията по хазарта да се преобразува в държавна агенция. 

 „В крайна сметка това са приходи, това е контрол. НАП има достатъчно сериозен персонал, който е разположен на територията на цялата страна и много лесно може да осъществява контрол върху всички хазартни обекти за разлика от която и да било агенция. Смятам, че и събираемостта ще се подобри значително“, обясни след заседанието председателят на комисията Менда Стоянова, цитирана от БГНЕС.

Депутатите гласуваха и текстове, с които се ограничава видът на дружествата, които могат да организират хазартни игри. 

Припомняме, че точно преди месец парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ Държавната комисия по хазарта да се преструктурира в агенция. Промените предвиждаха новата структура да бъде еднолична, а ръководителят й да се назначава от Министерски съвет. 

Мотивът на управляващите бе, че така ще се осигури бързина при вземането на решенията и ще се персонализира отговорността. Предложението обаче беше посрещнато остро от страна на БСП, които възразиха срещу идеята да има "цар на хазарта".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама