ДПС отрече да има министри в кабинета "Борисов 3"

20:42, 16 юли 20 / Политика 25 2471 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не сме огорчени от оставките на тримата министри вчера, защото никога не сме имали министри в това правителство. Това обяви зам.-председателят на групата на ДПС Хамид Хамид в ефира на bTV.

"Ние от първия ден сме опозиция и сме заявили, че това правителство е вредно за България. Ние от първия ден заговорихме за демонтаж на този кабинет и изграждане на програма за ускорено развитие на България. Несериозно е да се подхвърля, че ДПС има министри в правителството. Това са груби инсинуации", заяви Хамид.

Той отбеляза, че до този момент оставките не са били депозирани. "Освен това не видяхме депозирани оставки. Тези оставки може да не са подадени. Засега това са само твърдения на премиера. Случвало се е и някой да е подавал оставка, после да ги е оттеглял", добави той.

По думите му следващата седмица ще стане ясно каква ще е развръзката от ситуацията. "Винаги сме призовавали институциите да си говорят. При този остър конфликт няма как институциите да си комуникират нормално. Тази развръзка сме я виждали – Борисов няколко пъти е подавал оставка".

Припомняме, че премиерът поиска оставките на тримата след среща с областните координатори на партията, които са поискали освобождаването им с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама