В спалнята на премиера е снимал „приятел“, смята ген. Румен Миланов

10:44, 17 юли 20 / Политика 25 1866 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„В спалнята на премиера Бойко Борисов е снимал „приятел“. Достъп имат охраната и хигиенни работници, които го чистят, но изключвам възможност да е от тях, те са проучени“, каза пред bTV ген. Румен Миланов, бивш директор на директор на НСБОП и на НСО по повод видеокадрите, за които се твърди, че са от спалнята на министър-председателя в резиденция „Бояна“.

След снимките: Разпространиха и видео от спалнята на премиера

Самият Борисов потвърди, че кадрите са от спалнята му, но уточни, че допълнително са „аранжирани“. По думите му това е планирано от години.

„И преди съм казвал, че достъпът до подобни обекти от т. нар. близки хора трябва да бъде много ограничен, те много внимателно трябва да бъдат проучени, тъй като това крие опасности. Всеки, който е на висока длъжност, не само в България, а по цял свят е обект на
негативни интереси. Този въпрос често се подценява“, коментира ген. Миланов.

Той уточни, че достъп до спалнята на премиера имат охранители и хигиенни работници, но изключва възможността да е снимал някой от тях, защото те са проучени.

На въпроса този случай хвърля ли сянка върху НСО бившият шеф на службата отговори: „Хвърля сянка на съмнение за правилния подбор на хората, които около ВИП лицата, което е част от грижата на НСО".

Реакцията на служителите на НСО на плажа „Росенец“, които влязоха в сблъсък със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, ген. Миланов определи като „много зле“, а облеклото им като „недопустимо“. „Ако охраняваният обект се съблече по бански, това не означава, че и служителите на НСО трябва да се съблекат“, уточни Миланов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама