Автори в американски медии напускат заради неудобни възгледи

11:28, 17 юли 20 / Свят 25 1605 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Автори от „Ню Йорк Таймс“ и „Ню Йорк Мегазин“обявиха през социалните мрежи, че спират да работят с изданията заради враждебно отношение в редакциите. Колумнистите казват, че възгледите им са се превърнали в проблем за настоящата политика на ежедневниците.

Бари Уайс, редактор в „Ню Йорк Таймс“, казва, че е била жертва на тормоз от колеги, а авторът Андрю Съливан обяви, че напуска „Ню Йорк Мегазин“, тъй като консервативните му възгледи вече са проблем.

Публичните оставки и на двамата идват в контекста около споровете на т.нар. cancel-култура, пише списание "Форбс". Близо 150 души участват в подписка за свободата на изрязване независимо от политическите възгледи. Подписката постепенно се превърна в публичен дебат.

Бари Уайс критикува позициите на „Ню Йорк Таймс“, които според нея се влияят от настроенията в Туитър, а не от критически анализ. В публикацията си бившият вече кадър на вестника споделя, че колегите ѝ я обиждали с нацистка и расист, когато изрази непопулярна позиция.

В няколко туита авторът Андрю Съливан защити колежката си, като написа, че той също се е превърнал в persona non grata в „Ню Йорк Мегазин“ заради по-консервативните си убеждения.

В публикациите си той казва, че е напуснал списанието единствено защото възгледите му се различавали от тези на останалите журналисти в медията.

 

Още по темата:

Протест с искане оставката на Емил Кошлуков

 

Емил Кошлуков: Няма да подам оставка

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама