Караянчева предупреди, че служебният кабинет ще ни остави без парламент в условия на криза

13:18, 18 юли 20 / Политика 25 2419 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Изходът от ситуацията не е служебен кабинет. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти в пазарджишкото село Виноградец, предаде Нова телевизия.

Тя заяви, че на този етап е важно да има стабилно управление, а парламентът да работи. "Ако има служебен кабинет, няма да има как да се приемат закони за Covid-19. Ще бъде много сложно и без приет бюджет", добави Караянчева и подчерта, че това ще стане на фона на икономическа криза.

„Дори съм уверена, че Румен Радев вече има готов служебен кабинет. Той е най-големият разединител на нацията от 30 години насам, макар и в Конституцията да има разписани съвсем други функции. Единение не се постига с вдигат юмрук“, заяви тя. Според нея избори до дупка изтощават системата и бюджета, защото само един вот струва от порядъка на 190-200 милиона лева.



Председателят на парламента смята, че внесеният от БСП вот на недоверие срещу кабинета няма да мине

Тя обяви, че протестите срещу правителството са спонтанни и поздрави протестиращите, че са се разграничили от политически партии и от хора, които "се опитаха да ги яхнат, да ги направляват, да ги купуват, едва ли не".

По думите й, гражданите са били използвани от политици, забравени във времето, които сега по този начин "искат да се реанимират". "Това е граждански, спонтанен протест и ние трябва да го чуем", смята председателят на парламента. Караянчева подчерта, че част от исканията на протестиращите са осъществими, а винаги правителството и премиерът чуват какво искат хората и реагират.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама