МВР призова за мирни протести и спазване на обществения ред

16:18, 19 юли 20 25 2704 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Отправяме послание да не се нарушава обществения ред, както и да се запазят мирни следващите протести. Това заяви зам.-директорът на СДВР Антон Златанов по време на брифинг по-рано днес.

Радикализация на протеста в Благоевград, обмисля се блокиране на Е-79

Златанов отправи апел към всички протестиращи и помоли посланията им да бъдат ясно заявени, но без това да е в разрез с българското законодателство.

„Работата на МВР е да опазва обществения ред и да не допуска да се правят законови нарушения, като в тази връзка ние наблюдаваме какви са призивите и сме предприели действия за опазването на обществения ред“, категоричен е Златанов.

"Запазете протеста мирен, оставете институциите да функционират, полицията е там, за да пази държавността и демокрацията. Имаме нужда от диалог с протестиращите. Отново призовавам мероприятията да се заявяват в Столична община и да бъдат в светлата част на денонощието, както и предварително да бъдат съобщени местата за протести", каза още той.

Златанов заяви, че МВР е деполитизирана структура, която не се влияе от това кои протестират и кои управляват.

Протестиращи обявиха национална стачка

Според него границата между гражданското неподчинение, извършването на законови нарушение и правото на протести и митинги е много тънка и призова хората да не се увличат по агресивното поведение на провокаторите, чиято цел е дестабилизиране на обществения ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама