НКИЗ и СУ „Св. Климент Охридски“ подписаха меморандум за сътрудничество

16:40, 20 юли 20 25 1807 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес и ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проф. Атанас Герджиков подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции, съобщиха от НКИЗ.

В документа се предвижда осигуряване на стажове и постоянна заетост за студенти и завършващи СУ „Св. Климент Охридски“, както и обмен на информация за стажантски програми и работни места. Двете страни потвърдиха готовността си да обединят своите усилия като партньори, които целят придобиване от страна на студенти и стажанти на нови знания и практически умения в реална бизнес среда. За целта младите хора биха могли да намерят професионална реализация при работодатели от индустриалните зони на НКИЗ.

НКИЗ и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

Индустриалните зони в последните години се доказаха като ефективен инструмент за привличане на инвестиции. Ние в НКИЗ работим за това да насърчаваме инвестиции с висока добавена стойност. Затова мисля, че сътрудничеството ни със Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще е полезно и ще помогнем на младите висококвалифицирани кадри да намерят реализацията, която заслужават“, каза преди подписването на меморандума Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“.

Радвам се, че ще работим с вашата компания. Надявам се това сътрудничество да подпомогне развитието и професионалната реализация на студентите от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. А това ще е полезно и за науката, изследванията и иновациите, тъй като във вашите зони функционират много високотехнологични предприятия“, каза ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Атанас Герджиков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама