Братя Бобокови търсят покрепа от администрацията на Тръмп

10:15, 21 юли 20 / Свят 25 1884 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са наели лоби формата Alexandria Group International, която ще поиска от властите в САЩ да се намесят по въпроса със задържането им, съобщава Politico.

Фирмата е представена от Маршал Харис и Зорница Джорджевич, които ще се явят пред Конгреса. 

Бях нает, за да настоявам пред американските власти да обърнат по-сериозно внимание на нарастващата престъпност в България и неуважението към закона. Клиентите ми, братя Бобокови, заедно с други български бизнесмени са изнудвани и неправомерно обвинени", казва Харис пред Politico.

От изданието припомнят и за протестите през последните дни с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Конкресът и адмнистрацията на Тръмп се подготвят да изслушат и исканията за освобождаване от такси и опрощаване на по-малките заеми във връзка с корона пандемията в САЩ.

Припомняме, че братя Бобокови бяха задържани заради афера с боклука. Те са обвинени в незаконно внасяне на опасни отпадъци от Италия.

Днес Апелативният съд ще гледа мярката за неотклонение на Атанас Бобоков. В началото на юни той бе оставен за постоянно в ареста, а брат му Пламен бе пуснат с парична гаранция от 1 милион лева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама