Испания отново затяга мерките срещу коронавируса

17:57, 21 юли 20 / Свят 25 2334 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Властите в Испания връщат по-стриктните ограничения в опит да спрат разпространението на Covid-19, съобщава агенция Ройтерс, цитирани от Офнюз.

По новите нареждания в област Мурсия временно ще затворят барове и дискотеки без тераси. Посещенията в старчески домове и дневни центрове за възрастни ще се ограничат, а масовите събитания не трябва да надхвърлят 15 души на едно място. Същите мерки ще бъдат наложени и в Каталуния.

В Мадрид отново върнаха задължителното носене на маски на обществени места.

Вчера стана ясно и че Министерството на отбраната в страната е решило да отмени военния парад по случай Националния празник, който е на 12 октомври. Вместо парада ще се проведе малко шествие пред Кралския дворец.

През миналата седмица в Испания бяха регистрирани 5700 нови случая на зараза срещу по-малко от 3000 случая през предходната седмица.

Според проучване на испанското здравно министерство относно прогнозирания стаден имунитет около 2,3 милиона граждани, или 5,2 процента, биха могли да са развили антитела срещу COVID-19 към този момент, пише БГНЕС.

Испания от самото начало на пандемията е сред най-силно засегнатите страни в Европа. Към вторник испанските власти потвърдиха близо 265 000 случая на COVID-19, включително почти 28 400 смъртни случая, като междувременно броят на заразените в Европа наближава 3 милиона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама