Малина Едрева защити правото на протест на софиянци

11:55, 23 юли 20 / София 25 1634 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Малина Едрева, председател на ГЕРБ в Столичния съвет, защити правото на протест на софиянци. Това заяви самата тя в началото на редовната сесия на СОС, съобщиха от Столична община.

Протестите са знак, че демокрацията е жива, здрава, жизнена и избуяваща, което значи, че поколенията след 89-та и ние самите сме си свършили работата добре, щом нашите деца не се страхуват да ни търсят сметка.

Борис Бонев и "Демократична България" бойкотират Столичния общински съвет

Уважаваме правото на протест, защото и ние сме били децата на протеста. Нещо повече – за нас това не е въпрос на живот и смърт, а възможност за коригиране на грешки, възприемане на нови идеи и привличане на нови съмишленици. 

Мястото на младите, на несъгласните, на тези, на които им е накърнено чувството за справедливост е точно на площада. Не винаги, но винаги, когато се налага. Даваме си сметка, че това е протест не защото правителството е направило много лоши неща, а защото не е успяло да направи много добри неща.“

Протестът парализира центъра на София

Тя допълва и че е готова да получи оценка от гражданите, тъй като това е основният принцип, на който работи демокрацията, но това трябва да стане на избори и участниците на протеста трябва да го приемат.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама