„Стрелецът от Лясковец“ ще съди държавата за 1 млн. лв.

20:14, 25 юли 20 25 1129 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Осъденият с доживотна присъда Петко Петков - известен като "стрелецът от Лясковец", ще съди държавата за 1 милион лева за нанесени нематериални щети. Петков излежава присъда за смъртта на командоса Емил Шарков, който загина при специализирана акция на баретите преди 6 години, съобщи bTV.

Повод за акцията на 14 март 2014 година е агресивното поведение на Петко Петков - въоръжен и отправящ системни смъртни заплахи към деца от близкото училище. Мъжът е обезвреден, с цената на един живот и ранени командоси. Осъден е до живот. Последното му намерение от килията обаче е да съди държавата.


Снимка: БГНЕС

"Аз съм гневна, че въобще един убиец на полицай, един потенциален убиец на още може би 4-5 момчета, които са участвали в акцията, и това същество не само, че има право да предявява такива съдебни искове, но и цялата съдебна система се впряга в негова услуга", каза съпругата на покойния Емил Шарков Милена Шаркова.

60-годишният мъж излежава присъдата си в затвора в Ловеч. Майка му и до днес отказва да заличи следите от злополучната спецакция в семейното им жилище. „Какъв е моят син?! Какъв убиец?! Аз ще ги съдя и за далака му, и за бъбрека му. Шест години дето стои там без вина. За всичко. Туй, което сме преживели, е малко", категорична е майката на Петков Стефанка.

В същото време съпругата на убития командос търси съмишленици на идеята за законодателни промени, които да намалят правата на лицата, осъдени за тежки криминални престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама