Нинова се извини на полицията за извеждането ѝ от БНТ

08:11, 26 юли 20 / Политика 25 1929 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се извини за решението си в петък сама да напусне сградата на БНТ и да откаже охрана от страна на полицията.

Протестиращи блокираха Дариткова и Нинова в БНТ, изведоха ги с полиция

"Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”. Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша. По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство", написа тя във Facebook.

Припомняме, че в петък вучастници в протеста блокираха сградата на БНТ с искания за оставката на директора Емил Кошлуков, докато вътре бяха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дарикова и лидерът на БСП Корнелия Нинова, които участваха в предаването „Панорама“. След близо два часа престой в сградата двете напуснаха сградата, а полицията избута протестиращите от пространството пред „Сан Стефано“, за да се освободи място за извеждането им. И двете бяха посрещнати с викове „Оставка“.

Няма задържани след вчерашните протести

От СДВР  вчера обясниха, че Дариткова и Нинова по собствена преценка са отказали охрана от страна на полицията и са решили да напуснат сградата на телевизията една след друга. А намесата на полицията се е наложила "заради демонстративното възпрепятстване на свободното им придвижване, което застрашава живота и здравето им"

Вчера структури на ГЕРБ защитиха Даниела Дариткова и осъдиха действията на протестиращите. Те настояха да се потърси отховорност на всички, които са участвали в "провокациите срещу Дариткова.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама