Призив за оставка и от далечна Австралия

13:49, 26 юли 20 25 2874 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Повече от две седмици хидяди българи са на улицата с искане за оставка на правителството на Бойкo Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Наши сънародници в цяла Европа изказаха своята съпричастност към протестите. Призив за оставка дойде и от далечна Австралия.

Снимка: Владимир Арабаджиев

Фолклорна група "Българи" от Мелбърн, Австралия подкрепя протестите в България и исканията за оставка на правителството. 

"Не заставаме конкретно зад нито една политическа партия. Нашето име е "Българи", а нашата партия - изстраданата ни мила родина - България! Тя заслужава достойно настояще и проспериращо бъдеще. Управление, което ще спазва върховенството на закона и ще работи здраво за демократичното развитие на страната. Управление, което ще защитава българския национален интерес, а не едноличните интереси на политически лидери или на други държави", категорични са те.

Снимка: Минчо Кисьов

"Въпреки, че живеем най-далеч от родината си, най-силно тачим нейната божествена природа, хилядолетна история и богата, уникална култура. Тъй като сме под втора карантина заради COVID-19, няма как да изразим нашата съпричастност към протестите в България организирано заедно. Затова използваме силата на медиите и се надяваме чрез тях нашият глас да бъде чут. За силна, модерна, независима, успяваща България", заяви пред TOPNOVINI.BG Соня Арабаджиева - художествен ръководител на фолклорна група "Българи".

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 05:54, 19 авг 20

Обединени под българския трибагреник! За да има България !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама