Телевизията на Слави Трифонов става платена от 1 септември

15:08, 27 юли 20 25 3790 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

От 1 септември всеки, който желае да гледа "7/8 ТВ" ще трябва да заплаща абонаментна такса от 0.78 лв. с ДДС към своя кабелен оператор. Зрителите от чужбина пък ще могат да продължат да следят телевизията в интеренет срещу месечен абонамент.

Причина за това са финансовите трудности, с които медията се сблъсква близо една година след създаването ѝ. "Въпреки високата гледаемост на “7/8 Ти Ви”, рекламите са твърде малко. А всяка една телевизия се финансира с реклами", обяви собственикът на телевизията Слави Трифонов.

По думите му проблемът с рекламодателите се дължи на "картел между двете национални частни телевизии, които задължават рекламодателите да предоставят целите си рекламни бюджети само на тях".

"За да съществуваме в тази “непазарна ситуация”, можем да разчитаме само на вас, уважаеми зрители...Докато заедно не оправим собствената си държава, това ще е единственият начин да ни има", заявява Трифонов.

 

Припомняме, че шоуменът напусна ефира на bTV точно преди година. В последното си предаване в националната телевизия, на 31 юли 2019 г., Трифонов обяви, че наесен ще се завърне с нов медиен и политически проект. 

"7/8 ТВ" стартира официално на 4 ноември 2019 г. - ден след втория тур на местните избори. Първоначално телевизията предлагаше петчасова програма в диапазона от 19.00 до 00.00 часа. В момента телевизията има 24-часово излъчване и реализира 11 авторски предавания. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 дедо Пацо 08:44, 16 авг 20

А нали заяви, че телевизията ще е безплатна???? Щом Слави е толкова гледаем трябва да е затрупан с реклами!
За 6 часова програма половината от която не струва, трябва да ми плащат за да ги гледам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама