Емута-пияници със забрана за влизане в австралийска кръчма заради лошо поведение

21:21, 28 юли 20 / Любопитно 25 1929 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Отдалечена кръчма в австралийската пустош забрани на рошави, мръсни емута да влизат в нея заради това, че се самообслужват с храната и напитките на клиентите и, явно подпийнали, предизвикват бъркотия.

Хотел „Ярака“ в югозападната част на Куинсланд трябваше да издигне барикади, за да предпази бара си от едрите птици, пише Ей Би Си, предава БГНЕС.

Снимки показват знак, който моли клиентите да преминат през въжената преграда и да я затворят зад себе си, тъй като „емутата са със забрана от това заведение за лошо поведение“.

Птиците са отгледани от местните жители в Ярака, малко градче на около 1 130 километра северозападно от Бризбейн и популярна дестинация за пътешественици, дошли да търсят проиключения в обширния Запад.

Собственикът на хотела Крис Гимбъл каза, че емутата са се научили да изкачват стъпала в зоната за хранене и грабват храна направо от чиниите на клиентите. Но най-лошото е, че те не могат да бъдат обучени да ходят до тоалетна, каза той.

Снимка: CanStockPhoto

"Това е най-големият проблем - защото те се изхождат доста често", каза Гимбъл. "Всъщност не искаме да "минират" всеки сантиметър в хотела."

Законодателят от Куинсланд Дейвид Литълпрауд публикува свое селфи със знака и едно ему в кръчмата „Ярака“ на своята страница във Фейсбук.

"Посетете австралийската пустош, ще ви хареса!", написа той в профила си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама