Скандал в парламента: От БСП викат Борисов, ГЕРБ ги обвини в просташко поведение

09:47, 29 юли 20 / Политика 25 980 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни на депутатите как ще бъдат изразходвани парите, които правителството обяви като план за възстановяване от кризата. Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна, съобщи „24 часа“.

Премиерът обяви, че дава 2 млрд. лв. от джипа, все едно са му лични пари, вместо да е тук и да обяви актуализация на бюджета. И критикува, че вместо това „един депутат“ предлага в закона за местните данъци и такси промяна на ДДС за вино и бира. Предложението е на Валери Симеонов - няма правителство, управляващата коалиция, кой носи тогава отговорност“, попита соцлидерката.


Снимка: БГНЕС

Премиерът да дойде и да говори пред парламента не за мазнинки, а с числа - откъде идват тези 2 млад. и как ще стигнат до хората, а не до джобовете на обкръжението ви“, допълни Нинова и разкритикува управляващите, че така наливат още масло в огъня на протестите. „Прочетете поне Конституцията и вижте, че сме парламентарна държава“, каза тя и допълни, че едно от исканията на протестите е да има правова държава, а с дневния ред на НС управляващите дават принос към унищожаването на парламентаризма и на налагане на едноличната власт в България. „Ще ви разпределят в трета глуха“, предупреди управляващите пък депутатът Иван Ченчев.

С искане премиерът да дойде в парламента на трибуната се качи и зам.-шефът на червената група Георги Свиленски, но изказването му премина в декларация и шефката на НС Цвета Караянчева му спря микрофона. Тя обеща да разговаря с премиера, да се обади в кабинета му и да каже, че червените го търсят. Те ѝ отвърнаха с викове "Оставка". „Премиерът отсъства от България“, скочи и Филип Попов. „Премиерът е страхливец, крие се като мишка“, заяви пък Стоян Мирчев и Караянчева го наказа за обида на Борисов и му спря микрофона. Мирчев обаче отказа да освободи трибуната, докато премиерът не дойде в НС.


Снимка: БГНЕС

Направете всичко, за да запазите авторитета на НС, който се руши от колегите“, скочи шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и обвини червените в просташко поведение. „Вие сте изпратени тук да защитавате интересите на избирателите. Мерките бяха анонсираха и тази седмица трябва да ги запишем в съответните закони, този дневен ред отговаря на очакванията на гражданите“, посочи тя и поиска, ако БСП са в емоционална криза да им се даде почивка. В отговор БСП напусна пленарната зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама