Калин Вельов се закле за втори път като депутат

10:44, 29 юли 20 / Политика 25 1057 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Калин Вельов се закле за втори път като депутат. Той влиза в парламентарната група на ГЕРБ на мястото на бившия финансов министър Владислав Горанов, предаде "24 часа".

Музикантът стана депутат на 17 юли, след като Народното събрание напусна тогавашната шефка на външната комисия Джема Грозданова. Вельов влезе от 24-и МИР в София.

Когато обаче Владислав Горанов бе освободен като министър миналата седмица, той имаше възможност се върне в парламента. След като се отказа от нея, ЦИК обяви отново за избран Вельов. Така той днес отново положи клетва и седна в пленарната зала.
 
 
Вчера Калин Вельов обясни мотивите, заради които е станал депутат. Музикантът използва Facebook, за да се обърне към своите приятели и към "всички непознати". В поста си Вельов категорично обявява, че не е политик, а музикант с последователна позиция и кауза от години "да бъде чут гласът на музикантите и цялата артистична гилдия по високите етажи на властта в държавата".
 

Според него единственият начин това да се случи е чрез представители в изпълнителната и законодателна власт, които гилдията да разпознава и да комуникира и решава проблемите си чрез тях".

"Взех решение, че въпреки трудния и съвсем неблагоприятен момент, трябва да се хвърля смело основно по две причини: 1. Да оправдая доверието на хората, които застанаха зад мен тогава. 2. Да опитам, въпреки трудния момент и малко време, да свърша максимум неща в полза на цялата артистична гилдия", обясни той.
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама