Борисов инспектира „Балкански поток”

11:16, 29 юли 20 / Политика 25 1287 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните работи по „Балкански поток”. Това става ясно от видео в профила му в социалната мрежа "Фейсбук".

С него е директорът на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов.

„Нека българите видят какви огромни инфраструктурни строежи се правят в момента", заяви Борисов.

Борисов напомни, че България строи българската газова връзка и призова да няма спекулации. По думите му диверсификацията на природен газ у нас вече е факт.

Премиерът се поинтересува за аварията на газопровода с Гърция, а Малинов го увери, че транспортът на газ за Гърция е възстановен. 

"Всички заявки за газовия ден ще бъдат изпълнени в пълен обем, както в посока от България към Гърция, така и в обратна посока", подчерта Малинов и допълни, че „В Гърция днес се очаква пик на консумацията на природен газ, защото температурите ще бъдат около 40 градуса.”

"Нека българите видят какви големи инфраструктурни проекти се правят в момента. След няколко месеца всичко това ще е жито", обяви Борисов. Малинов пък увери, че най-горният хумусен слой на почвата се пази.

"Ето затова не могат да ни простят, сбъдваме мечта на поколения българи. Кога иначе ще дойде тук някой да копае под царевицата", допълни Борисов.

"Работим в отличен синхрон за археологическите ценности - в този участък са от турско време, Националният исторически музеи работят с около 25 човека, от които 4-5 са специализирани археолози. Стойността на археологическите проучвания е около 22 милиона лева, които са дадени от "Булгартрансгаз". Този обект е приключен, след два дни започваме да пренасяме тръбата в този участък. Тук има и път за стопаните да могат да минават със селскостопанската си техника", допълни директорът на "Булгартрансгаз".

"Имаме селище тук, разкриваме го в срок, и продължаваме по трасето", каза един от членовете на археологическия екип на премиера.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама