Изтече нов запис, за който се твърди, че е с гласа на Борисов (АУДИО)

11:53, 29 юли 20 / Политика 25 3764 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Днес на бял свят се появи нов запис, за който се твърди, че е с участието на премиера Бойко Борисов. За месец и половина това е петият подобен телефонен разговор, който се появяват в интернет пространството чрез анонимен подател. Както и предишните пъти звуковите файлове са публикувани първо в сайта „Афера.бг“. До този момент автентичността на записа не е потвърдена.

Мейлът с новия запис отново е изпратен през платформата Guerillamail. Тя може да бъде използвана от всеки и това не прави връзката между притежателите и изпращачите сигурна. Файлът е кръстен Bace_i_Tomi_K_r.MP3.

Сайтът уточнява, че в този запис министър-председателят разговаря с вицепремиера Томислав Дончев, а тема на разговора е президентът Румен Радев. Контекстът на разговора навежда на мисълта, че той датира от края на 2018 г., когато в страната има масови протести срещу цените на горивата, а само няколко месеца по-късно престоят избори за Европейски парламент.

В записа гласът, който наподобява този на премиер Борисов, се чува отчетливо. През цялото време (записът е с продължителност от 4:36 минути) той обижда президента и използва нецензурни думи по негов адрес.

Най-меките епитети по адрес на Радев са, че той е прост човек, „тъпанар“ и „прост летец“ и че „проблемът е в него“. 

„Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави“, казва още гласът, за който се твърди, че е на премиера.

„Бeдният чoвeк ce вoзи в грaдcкия трaнcпoрт, кoйтo e нaй-дoбрия  в Coфия, a нe ce зaдръcтвa грaдa… Caмo чe тaзи прикaзкa, кaтo излeзeш дa я изгoвoриш, щe тe чуят cтo двecтa хиляди oт интeлигeнтнитe хoрa и щe кaжaт – дa , прaвилнo… Само че, когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се праят реформи. Няма такова нещо.", казва още той като не става ясно дали все още говори за политическите си опоненти или протестиращите.

И добавя: „Cтo пъти ви кaзaх, крeпимe фрoнтa дo eврoпeйcкитe избoри. Eврoпeйcкитe избoри кaтo ги нaбиeмe, тoгaвa вeчe мoжe дa им гoвoримe. Дo eврoпeйcкитe избoри вceкo нeщo, кoeтo прaвитe им дaвa… Ceгa нe e мoмeнтa дa дигaмe дaнък“

Припомняме, че от средата на юни до момента бяха публикувани 4 записа, за които се твърди, че са с участието на премиера Борисов. В първия той използва нецензурни думи по адрес на председателя на Народното събрание, говори за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам.-министър. Събеседникът му обаче не е ясен. Евродепутатът Елена Йончева, която е спомената в разговора, изпрати записа за независим анализ от страна на американска компания и съобщи, че автентичността му е потвърдена.

Две седмици по-късно бяха пуснати два нови записа. За първия от тях се твърди, че е с бившия шеф на "Лукойл" Валентин Златев. В този запис Борисов се оплаква че "Корнела и Радев" навсякъде твърдели, че Златев им е "гръб" и ги подкрепя. За другия се предполага, че е с вече бившия министър на икономиката Емил Караниколов, който спешно трябва да намери начин да се появи пред медиите, за да изяви контрапозиция на критиките на президента Радев. Автентичността им не е потвърдена, но събитията, които Борисов обсъжда, са реални.

За четвъртия запис се твърди, че е между премиера и конституционния съдия Борис Велчев. Темата на разговора са два паралелни скандала – с довършването на новия корпус на УНСС и със спорове между ректората на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов и преподаватели и студенти във висшето училище в навечерието на избора за нов ректор. Самият Велчев потвърди, че такъв разговор е воден, но не си спомня кога точно се провел и дали е пълен, защото темата не е била запомняща се.

Междувременно в интернет се появи и серия от снимки и видеоклип от служебната вила на Бойко Борисов в кв. "Бояна". Премиерът потвърди, че кадрите са заснети в спалнята му, но след това са били манипулирани.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Голям актьор 22:24, 29 юли 20

Щеше да е невероятно убедителен ако можеше да имитира и емоционалния фалцет на Бойко. Всички сме чували как като набере Бойко сменя темпото на говорене, влиза в горния регистър с фалцет и прави специфични за изказа му паузи. В тази държава музиканти няма ли да анализират записа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама