Мъж си купи „Ламборгини“ със заем за засегнати от коронапандемията

20:18, 29 юли 20 / Любопитно 25 1620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

29-годишен мъж от Флорида се затрупа с луксозни вещи, най-скъпата от които е ново „Ламборгини“, след като бе одобрен за заем за засегнати от коронапандемията. Дейвид Тайлър Хайнс е изтеглил 3.9 милиона долара.

Американецът е кандидатствал по програма за подпомагане на малките фирми, които е трябвало да затворят заради задължителната изолация по време на коронакризата в САЩ.

Коронавирусът по света: Какви мерки се въведоха и какви обезщетения се изплатиха

Той е подал седем молби през май, които съдържали множество неверни и подвеждащи данни относно печалбата на неговата компания и разходите за заплати, пише The Guardian.

По документи Хайнс е твърдял, че притежава четири компании и плаща милиони долари за заплати. Молбата му била разгледана и одобрена.

След като банката му превела сумата, той започнал да харчи пари за златни бижута, луксозни дрехи, почивка в Маями и ново „Ламборгини“. От банката обаче проследили разходите и блокирали сметката му.

Срещу Хайнс е повдигнато обвинение за банкова измама, изготвяне на фалшиви отчети и извършване на необявени финансови транзакции. Делото през него ще бъде през октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама