Кметове в Пловдив и Кюстендил са под карантина

17:07, 30 юли 20 25 1612 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кметът на район "Източен" в Пловдив Иван Стоянов и служителка от PR отдела на Община Пловдив са дали положителни проби за коронавирус. И двамата са поставени под карантина, съобщиха от местния кризисен щаб. 

Администрацията продължава работа в обичайния режим и обслужването на граждани не е спряно. Ще бъде засилен контролът върху спазването на противоепидемичните мерки в административните сгради на общината, ще се извършва и измерване на температурата.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов се е самоизолирал заради положителен тест за коронавирус на баща му. Паунов ще остане под карантина до събота, когато се очаква да излязат резултатите от теста. От общината призоваха гражданите да бъдат отговорни към себе си и към своите близки и да спазват всички противоепидемични мерки.

Огнище на Covid-19 е установено в частния дом за стари хора "Свети Георги" край Варна. Лекар, който е обслужвал пациенти на повикване, е в тежко състояние. Тестват се всички 262 обитатели. От първите направени 10 проби, 9 са положителни, съобщи БНТ.

Има заразени и от персонала.

От утре всички здравни заведения в града ще открият още 60 легла за лечение на пациенти с COVID-19.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама