Първата ни ракета Виктория Томова е заразена с коронавирус

20:30, 01 авг 20 25 2514 Шрифт:
Редактор:

Първата ракета на България Виктория Томова е дала положителна проба за COVID-19 преди днешния си мач от квалификациите на турнира в Палермо, с който професионалният тенис трябваше да направи своето завръщане след повече от четиримесечна принудителна пауза зарази пандемията от коронавирус.

По-рано днес организаторите на надпреварата обявиха, че една от участничките в турнира е заразена с коронавирус, но не назоваха нейното име. Малко след това обаче бе обявено, че Томова се оттегля от турнира поради заболяване, след което стана ясно, че именно тя е дала положителна проба за новия вирус. В последствие местни журналисти разкриха, че 130-та в световната ранглиста българка е изолирана в болница, но няма никакви симптоми на заболяването, съобщава БГНЕС.

19-годишен младеж загуби битката с Covid-19 във Велико Търново

В първия кръг на квалификациите Томова трябваше да се изправи срещу украинката Марта Костюк, която сега ще има друга съперничка.

Организаторите на турнира в Палермо подчертаха, че са спазени всички противоепидемични протоколи и турнирът може да продължи, като най-близките контактни хора на Томова ще бъдат подложени на тестване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама