25 ден на протести: Жълти стотинки „от Божков“ по Министерския съвет

21:28, 02 авг 20 25 3059 Шрифт:
Автор:

 Три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти в 25-ия ден на протести с искания за оставки на правителството и на главния прокурор.

Освен Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, е затворено и кръстовището на Ректората на Софийския университет.

Традиционно в 19:00 часа започна протестът на площад "Независимост" под прозорците на властта.   Тази вечер протестиращите замерваха  Министерския съвет с жълти стотинки. Монетите раздаде на множеството един от организаторите – адв. Николай Хаджигенов. Той иронично подчерта, че парите са дошли от бизнесмена Васил Божков, като така отговори на обвиненията, че демонстрациите са платени от хазартния бос.

„Бойко Борисов не прави нищо без пари, затова сме решили да му платим днес да си подаде оставката“, заяви Хаджигенов.

Традиционно след 21:00 часа те се отправиха към "Орлов" мост.

Снимка: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

След 20:00 часа протестиращи граждани блокираха път Е-79 при Кресна.  Недоволстващите минават по пешеходната пътека на главния път и спират движението от и за Гърция, предава bTV. Според информацията опашката от автомобили е около 2 км. 

Второ денонощие тече блокада на пътя Стара Загора–Хасково. В петък вечерта автошествие тръгна към АМ „Тракия“, но то беше възпряно от полицаи. Хората отказват да си тръгнат, защото не са пропускани до автомагистралата, за да направят обиколка на детелината, предава bTV. Протестиращите вече не желаят да блокират АМ „Тракия“.

В 22 града в Европа, САЩ и Канада българи също излязоха на протест, сред които Амстердам, Берлин, Кьолн, Мюнхен, Манхайм, Хамбург, Щутгарт, Виена,  Мадрид, Лондон, Бирмингам, Екситър, Оксфорд,  Осло, Пафос, Париж, Прага, Стокхолм, Ванкувър, Монреал, Торонто, Ню Йорк и други.

По-рано днес протестиращи срещу правителството блокираха частично пътя при изхода на Благоевград в посока Кулата, но демонстрацията приключи по обед. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама