Белгия ще поставя под карантина част от пристигащите българи

16:30, 03 авг 20 25 2090 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в правилата за международно пътуване, според които се въвежда задължителна карантина за пътниците, пристигащи от два района в България – Североизточен и Югозападен, предаде БТА.

Словения въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от България

Предвижда се пристигащите от тези части на нашата страна да бъдат поставяни под двуседмична карантина – у дома, ако имат постоянен адрес в Белгия, или в приемен център. Тези пътници подлежат също на задължително изследване за Covid-19.

За пристигащите в Белгия от Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България изследването и карантината са препоръчителни. Забранява се пътуването от Белгия до Североизточен и Югозападен район в нашата страна. Препоръчва се пътуване с особено внимание до Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България.

Австрия отваря летището във Виена за самолети от и за България

От началото на август Белгия въведе задължението всеки, който пристига в страната, да попълни 48 часа предварително бланка онлайн с личните си данни и описание на местата, които е посетил в последните две седмици. Това задължение се отнася и за преминаващите през Белгия транзит, ако пътуването им ще отнеме повече от две денонощия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама